Maxima „Lotos” beltéri falfesték

Maxima „Lotos” beltéri falfesték

Maxima „LOTOS”
beltéri falfesték

Hipoallergén, 0 Voc tartalmú, latex festék

Főbb tulajdonságok

A festék hipoallergén, nem fejt ki irritáló, bőrreszorpciót vagy szenzibilizáló (allergén) hatást. Kiváló fedőképességgel, ismételt intenzív mosással szembeni nagy ellenállással (1. osztály a DSTU EN 13300 szerint) és páraáteresztő képességével tűnik ki. Selymesen matt fényű bevonatot hoz létre a felületen. A festékkompozícióhoz hozzáadott viasznak köszönhetően biztosított a „lótusz hatás” (a festett bevonat víztaszító tulajdonságokat szerez, hozzájárul a szennyeződések könnyebb tisztításához). Könnyen felvihető, nem képez lerakódásokat és nem fröccsen ki a festési folyamat során.

Felhasználhatóság

Ásványi anyagok (vakolat, glett, tégla, beton), gipsz, fa felületek, papír és üvegszál alapú tapéta, korábban alkid zománcozással festett felületek festésére szolgál.

Beltéri falak és mennyezetek elsődleges és javítási festésére javasolt, nagy üzemi terhelésű száraz és nedves helyiségekben.

Helyiségek amelyekhez ajánlott:
Gyermekszobák, egészségügyi, óvodai és oktatási intézmények, lakó- és igazgatási helyiségek, bevásárló- és szórakoztató létesítmények, valamint ipari helyiségek. 
Padló, ajtó és bútor festésére nem alkalmas!

Színezés

Kézzel színezhető pigmentkoncentrátummal, egyéb vízbázisú színezőpasztákkal, vagy géppel az NCS színkatalógusai szerint stb.

 
Farbex Color pigment koncentrátum

Farbex Color pigment koncentrátum

 

Használható fehér színű független bevonatként, vagy pasztell, világos árnyalatok és közepes telítettségű színek létrehozására.

A színárnyalatok közötti különbségek kizárása érdekében a felületek festésekor ajánlatos azonos tételből származó termékeket használni. Különböző tételekből származó termékek használata esetén ezeket össze kell keverni.

A kiválasztott szín színezésének megfelelőségének ellenőrzéséhez próbafestést kell végezni a felület kis részén!

A színes festék hígítása az utolsó réteg felhordásakor nem javasolt! A színezés után a termékek műszaki mutatóiban enyhe eltérések lehetségesek.

Tipp: A szín kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba megvilágítását. A meleg vagy hideg fény különbözőképpen érzékeli ugyanazt a színt.

A FÉNYESSÉG MÉRTÉKE

Selymesen matt

Szín

Fehér (A bázis)

Használati útmutató

1. Felület előkészítés

A festendő felületnek száraznak és „erősnek” kell lennie, alaposan meg kell tisztítani a portól, krétától és mészfehérjétől, gyenge bevonatoktól, zsírtól és egyéb szennyeződésektől. Távolítsa el a felületi hibákat Farbex glettel.

 

Farbex „ACRYLIC FINISH PUTTY” akril beltéri készre kevert glett

 

Csiszolja le a megszáradt felületet, távolítsa el a csiszolási port. A rosszul szellőző, nedves helyiségek felületeit Farbex antiszeptikummal kell kezelni. 

2. Alapozás

Az alap megerősítése, a nedvszívó képesség kiegyenlítése és a tapadás javítása érdekében kezelje a felületet mélybehatoló „Farbex” alapozóval.

 
Farbex Super Base 1:4

Farbex „SuperBase 1:4” mélyalapozó koncentrátum

 

3. A befejező bevonat felhordása

Használat előtt alaposan keverje össze a festéket.

A festést + 10 °C és + 35 °C közötti levegő- és munkafelület-hőmérsékleten és legfeljebb 80% relatív páratartalom mellett kell elvégezni.

A festéket 1-2 rétegben hordja fel ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval.

4. A szerszám tisztítása

A munka befejezése után öblítse le a szerszámot vízzel, ne hagyja megszáradni. A megkeményedett festék nyomai mechanikusan eltávolíthatók.

Műszaki adatok

Szükséges mennyiség / réteg100-150 g / m 2
OldószerVíz
Az alkalmazás, felvitel módjaHengerrel, ecsettel vagy „fújással”
Száradási idő (23 °C, 50% relatív páratartalom)Legfeljebb 1 óra
Fényes (DSTU ISO 2813)Matt, legfeljebb 10 GU 60 ° -on
Színezés alapjaA bázisból az NCS katalógus szerint
Nem illékony anyagok tömeghányada (DSTU ISO 3251)kb. 55%,
Sűrűség (DSTU ISO 2811-1)1,3 g/cm3
Részecske méret (DSTU ISO 1524)legfeljebb 20 mikron
Száraz film kontrasztaránya (ISO 6504-3)legalább 99%
Mosásállóság, mikron (DSTU ISO 11998)legfeljebb 5 mikron (200 ciklus után)
Szavatossági idő36 hónap
Kiszerelés1,2 kg, 3,5 kg, 6 kg, 12 kg
SzínFehér
 
Címkék: