Dekart „Interior Paint” beltéri falfesték

Dekart „Interior Paint” beltéri falfesték

Dekart „Interior Paint”
beltéri falfesték

Minőségi beltéri falfesték

Főbb tulajdonságok

Ellenáll a nedves tisztításnak (4. osztály a DSTU EN 13300 szerint). Matt felületet hoz létre, páraáteresztő és kiváló tapadás jellemzi.

Felhasználhatóság

Bármilyen ásványi anyag (vakolat, gitt, tégla, beton), gipsz- és fafelületek, papír- és üvegszál alapú tapéták beltéri festésére szolgál.

Mérsékelt üzemi terhelésű száraz helyiségekben falak és mennyezetek elsődleges és javítási festésére szolgál.

Helyiségek amelyekhez ajánlott:
Lakó és adminisztratív helyiségek, egészségügyi és oktatási intézmények, lépcsőházak, raktárak, élelmiszeripari, ipari vállalkozások helyiségei.

Színezés

Kézzel pigmentkoncentrátummal, egyéb vizbázisú színezőpasztákkal, vagy géppel az NCS színkatalógusai szerint. Használható fehér színű független bevonatként, vagy pasztell, világos árnyalatok és közepes telítettségű színek létrehozására.

 
Farbex Color pigment koncentrátum

Farbex Color pigment koncentrátum

 

A színárnyalatok közötti különbségek kizárása érdekében a felületek festésekor ajánlatos azonos tételből származó termékeket használni. Különböző tételekből származó termékek használata esetén ezeket össze kell keverni.

A kiválasztott szín színezésének megfelelőségének ellenőrzéséhez próbafestést kell végezni a felület kis részén!

A színes festék hígítása az utolsó réteg felhordásakor nem javasolt! A színezés után a termék műszaki mutatóiban enyhe eltérés lehetséges.

Tipp: A szín kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba megvilágítását. A meleg vagy hideg fény különbözőképpen érzékeli ugyanazt a színt.

Használati útmutató

1. Felület előkészítés

Festetlen felület: Tisztítsa meg a törékeny felületektől az erős alapig, portól, olajtól, zsírtól és egyéb szennyeződésektől. Ezt követően töltse ki a teljes felület glettel, majd csiszolja le.

Korábban festett felület: A régi, nem tartós bevonatok (levált festék vagy lakk) felületét mechanikus (kaparó, ecset), termikus (meleg levegő szárító, infravörös sugárzás) vagy vegyszeres (festékeltávolító) módszerekkel alaposan tisztítsa meg. Mechanikus úton távolítsa el a meszes eredetű anyagokat. Ezenkívül a felületet meg kell tisztítani a különféle szennyeződésektől. A korábban alkid- vagy olajzománccal festett felületeket csiszolópapírral le kell csiszolni. Ezután töltse ki a teljes felület glettel, majd csiszolja le.

Az ásványi felület kisebb hibáit Farbex „Finish Putty” készrekevert glettel célszerű kitölteni, majd teljes száradás után csiszolja le.

 

Farbex „ACRYLIC FINISH PUTTY” akril beltéri készre kevert glett

 

A penész és gomba elleni védelem érdekében a felületet antiszeptikus szerrel javasolt kezelni.

2. Alapozás

A korábban kezelt ásványi és fa felületek nem igényelnek alapozást.
A korábban kezeletlen nedvszívó ásványi felületeket Farbex „SuperBase” akril diszperziós mélyalapozóval javasolt lealapozni a nedvszívó képesség kiegyenlítése és a tapadás javítása érdekében.

 
Farbex Super Base 1:4

Farbex „SuperBase 1:4” mélyalapozó koncentrátum

 

A korábban kezeletlen fafelületeket Maxima „Acrylic Primer” favédő akril alapozóval célszerű lealapozni.

 
VIZESBÁZISÚ FA ALAPOZÓ

Maxima „ACRYLIC WOOD PRIMER” Vizes bázisú fa alapozó

 

3. Festés

Használat előtt alaposan keverje össze a festéket, ha szükséges, hígítsa fel vízzel. A túlzott hígítás rontja a bevonat minőségét! A festést + 5 °С és + 35 ° С közötti levegő- és munkafelület-hőmérsékleten és legfeljebb 80% relatív páratartalom mellett kell elvégezni! A festéket 1-2 rétegben hordja fel ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval.

4. A szerszám tisztítása

A munka befejezése után öblítse, mossa le a szerszámot vízzel, majd hagyja megszáradni. Az esetlegesen megkeményedett festék maradványok mechanikusan eltávolíthatók.

Műszaki adatok

Szükséges mennyiség / réteg130-180 g / m 2
OldószerVíz
Az alkalmazás, felvitel módjaHengerrel, ecsettel vagy festékszóróval
Száradási idő (23 °C, 50% relatív páratartalom)Legfeljebb 1 óra
Fényes (DSTU ISO 2813)Matt, legfeljebb 5 GU 85 ° -on
Nem illékony anyagok tömeghányada (DSTU ISO 3251)kb. 54,5 %
Sűrűség (DSTU ISO 2811-1)kb. 1,49 g / cm 2
Mosásállóság, mikron (DSTU ISO 11998)<70 (40 ciklus után)
Szavatossági idő18 hónap
Kiszerelés6,3 kg, 12,6 kg
SzínFehér
SzínezhetőségLehetséges
 
Címkék: